Si të çinstaloni ose fshini çdo aplikacion në Windows pa lënë gjurmë

Si të çinstaloni ose fshini çdo aplikacion në Windows pa lënë gjurmë
INDICE DE CONTENIDO
  1. Çinstaloni një aplikacion në Windows 10 pa lënë gjurmë
  2. Si të fshini një aplikacion Windows pa gjurmë
    1. Zsoft Uninstaller
    2. Çinstaluesi IObit
    3. Çinstaluesi Geek
    4. Revo Uninstaller

Në artikullin e sotëm do të shohim si të çinstaloni ose fshini çdo aplikacion në Windows pa lënë gjurmë. Për këtë do të na duhet të përdorim mjete të avancuara që do të na lejojnë të eliminojmë çdo lloj gjurme që mund të lënë aplikacionet.

Ndërsa përdorim Windows është normale që pak nga pak instalojmë në të aplikacione të ndryshme që i konsiderojmë të dobishme. Megjithatë, në disa raste duhet të vazhdojmë me çinstalimin e programeve ose lojërave.

Problemi kryesor është se, kur e bëni atë me mjetin Windows, gjurmët e aplikimi në sistem. Ne do të shohim në detaje pse nuk duhet të përdorim mjetin e ofruar nga Windows dhe në vend të kësaj të përdorim aplikacione të avancuara të fokusuara në këtë.

Çinstaloni një aplikacion në Windows 10 pa lënë gjurmë

Sistemi operativ ka një mjet për të fshirë programet dhe aplikacionet. Edhe pse ky mjet është mjaft bazë dhe mund të lërë gjurmë në sistem, të cilat mund të shkaktojnë një ose një problem tjetër.

Pra, për të hequr aplikacionet dhe programet pa lënë asnjë lloj mbetje në sistem, ne do të përdorim një mjet të avancuar për të përmbushur këtë funksion. Problemi nëse nuk e bëjmë është se gjatë çinstalimit të një programi, mund të lihen pas çelësat bosh të regjistrit, dosjet, të dhënat, etj.

laptop lule desktop

Me siguri në ndonjë rast keni çinstaluar një program dhe në të njëjtën kohë keni parë dosjet në "Dosje programesh” nga ato aplikacione që keni hequr me disa të dhëna. Kjo përsëritet edhe në regjistrin e Windows.

Pikërisht për këtë arsye, ne duhet të përdorim një çinstalues ​​të avancuar për të hiqni çdo lloj gjurmë të mbetur nga aplikacionet që kemi vendosur ta heqim nga sistemi.

Si të fshini një aplikacion Windows pa gjurmë

Zsoft Uninstaller

Një program mjaft i fuqishëm që ka mundësinë e monitoroni ndryshimet e bëra nga aplikacionet për të qenë të vetëdijshëm se çfarë ndodh kur instalojmë një aplikacion të ri. Kjo ju lejon të çinstaloni programet pa lënë asnjë lloj gjurmë në sistem.

aplikacioni Zsoft është një aplikacion jashtëzakonisht i thjeshtë, i lehtë për t'u përdorur në çdo mënyrë me opsionet e duhura për të përmbushur funksionin e tij për të eliminuar plotësisht dhe përfundimisht të gjitha gjurmët e aplikacioneve.

Çinstaluesi IObit

IObit është një program me shumë histori që përmbush në mënyrë perfekte gjithçka që premton: hiqni plotësisht çdo program nga kompjuteri juaj. Por nuk ndalet vetëm me kaq. Meqenëse na lejon të çinstalojmë në grupe, domethënë disa programe në të njëjtën kohë.

Ai gjithashtu ka disa mjete të tilla si përditësimi i softuerit të kompjuterit automatikisht ose manualisht. Edhe me monitorimin e instalimit për të qenë të vetëdijshëm për atë që po ndodh në sistemin tonë.

Ajo ka një version portativ dhe një tjetër që mund ta instaloni. Diçka që mund të jetë mjaft e dobishme në varësi të kompjuterit në fjalë.

Çinstaluesi Geek

Geek Uninstaller është mjaft i thjeshtë në çdo mënyrë dhe funksioni i tij i vetëm është heqja e plotë e programeve nga Windows. Ka një dizajn intuitiv dhe tepër të thjeshtë. Por ai fsheh një numër funksionesh mjaft të dobishme.

Ashtu si në rastin e IObit, ai gjithashtu ka një version portativ. Ideale për t'u përdorur në çdo kompjuter shpejt dhe në mënyrë efektive. Nëse dëshironi një çinstalues ​​të thjeshtë por efektiv programi ose aplikacioniGeek Uninstaller është ajo që ju nevojitet.

Revo Uninstaller

Më i rekomanduari për këtë është Revo Uninstaller. Ky program është shumë popullor dhe është në zhvillim prej disa vitesh, kohë e mjaftueshme për t'u bërë një nga më të mirët me a shumë veçori që e bëjnë atë superior ndaj alternativave.

Revo është një program që ka për detyrë të analizojë me kujdes aplikacionin që duam të çinstalojmë për të gjetur çdo lloj gjurmë të tij dhe për ta eliminuar atë.

tastierë laptopi

Ka një mundësi për të monitoruar të gjitha ndryshimet që çdo program mund të bëjë në Windows, në mënyrë që, kur të vijë koha për ta fshirë, të mund të fshini dhe të ktheni mbrapsht gjithçka që ka bërë programi në fjalë.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir