Si të krijoni ose shkruani kodin HTML në Windows Notepad (Shembull)

Si të krijoni ose shkruani kodin HTML në Windows Notepad (Shembull)
INDICE DE CONTENIDO
 1. Si të konfiguroni bllokun e shënimeve të Windows për të krijuar HTML.
 2. Ndryshoni dhe zhvilloni kodin tuaj HTML në Windows Notepad
 3. Opsion i shpejtë i plotësimit automatik për kodin HTML në bllokun e shënimeve

Krijimi i një teksti të thjeshtë pa shumë komplikime ka ndihmuar ata që kanë pak ose aspak njohuri për të Shkrimi në programe tekstuale. Nga ana tjetër, ka përdorues të sistemit Windows që zgjedhin të punojnë për të shkruar një dokument në Microsoft Word ose WordPad. Kjo për të qenë në gjendje të krijoni ose shkruani një kod HTML me bllokun e shënimeve.

Por ekziston një program veçanërisht i dobishëm për të krijuar skedarë teksti dhe është Notepad ose Notepad ai përdoret për të krijuar tekste bazë. Ndoshta nuk dini ku të hapni notepad në Windows dhe ta përdorni për të shkruar një kod HTML, sepse këtu e shpjegojmë.

Si të konfiguroni bllokun e shënimeve të Windows për të krijuar HTML.

Tani, ne ju tregojmë se si të konfiguroni bllokun e shënimeve krijoni përmbajtjen e faqeve ose kodin HTML hap pas hapi dhe lehtësisht për ju.

 • Shkoni te eksploruesi i skedarëve dhe krijoni një dosje me emrin HTML-apr2 në diskun C dhe hapeni atë.
 • Pasi të keni krijuar dosjen, hapni NotePad dhe klikoni në "Skedar-Ruaj" dhe jepini ndonjë emër.
 • Mbyllni skedarin dhe do të hapet përsëri, më pas shkoni te menyja dhe zgjidhni "Ndrysho me NotePad".
 • Do të shkruani kodin bazë HTML të mëposhtëm për të filluar dhe për të ruajtur skedarin:

  < p>Mirë se vini në Learnprogramming.com

  .

 • Klikoni dy herë mbi dokumentin e krijuar dhe ai do të hapë dokumentin ku do të shihni rezultatin e marrë në shfletues.
 • Ju gjithashtu mund të përdorni Chrome, Firefox, Edge për të parë kodin burimor HTML të uebit, në një mënyrë të thjeshtë dhe praktike.

Ndryshoni dhe zhvilloni kodin tuaj HTML në Windows Notepad

Për modifikoni bllokun tuaj të shënimeve për një kod HTML ju sugjerojmë të ndiqni me kujdes hapat e mëposhtëm në mënyrë që të mos kaloni asnjë.

 1. Hapni programin NotePad në kompjuterin tuaj.
 2. Pasi të hapet, shkoni te skedari "Format" dhe klikoni në opsionin "Kodoni një UTF-8 pa BOM".
 3. Pastaj në skedën "Gjuha" hapni "H" dhe zgjidhni HTML.
 4. Pasi të keni përfunduar hapat e mëparshëm, do të mund të filloni të krijoni dokumente për faqen tuaj të internetit me kod HTML.

Opsion i shpejtë i plotësimit automatik për kodin HTML në bllokun e shënimeve

Ky opsion do të do t'ju lejojë të punoni shpejt dhe thjeshtoni kodet tuaja HTML dhe do të jeni në gjendje të përfundoni punën tuaj të redaktimit.

 • Së pari, hapni NotePad në kompjuterin tuaj.
 • Pastaj shkoni te "Cilësimet-Preferencat".
 • Do të shfaqet një dritare e re dhe do të kërkoni opsionin "Autocomplete".

duke futur kodin html

 • Në çdo hyrje që bëni në bllokun e shënimeve duhet të aktivizoni "Aktivizo plotësimin automatik" për funksionet dhe fjalët që ju nevojiten.
 • Së fundi, do të aktivizojë opsionin "Udhëzime për parametrat e funksionit".

Ju madje mund të zëvendësoni bllokun e shënimeve të Windows 10 me një redaktues tjetër teksti, nëse dëshironi të krijoni kodet HTML.

Shpresojmë që ky artikull t'ju ndihmojë të shihni lehtësisht kodet tuaja burimore, mos harroni ta ndani këtë tekst me të tjerët.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir